Met de boot naar Ibiza?

Met de boot naar Ibiza?

Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken naar Ibiza om zo je favoriete DJ te kunnen zien, maar er is nog een optie om van het vaste land naar het eiland te komen, namelijk met de boot. Je kunt vanuit verschillende havens van Spanje met de boot naar Ibiza varen. Vergeet je dan niet goed in te smeren, want tijdens zo’n boottripje kun je heerlijk op het dek in de zon zitten.

Hoelang duur het met de boot naar Ibiza?

Tegenwoordig zijn er meerdere veerdiensten vanaf Spanje naar Ibiza. Er zijn 3 havens in Spanje die per boot verbonden worden met 2 havens van Ibiza. Er zijn dagelijks 59 overtochten die verzorgd worden door 6 verschillende maatschappijen. De kortste vaartijd is ongeveer 25 minuten.

Extreme Sports Biking
Snowboarding

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Voor het meenemen van je huisdier(en), moet je vaak extra betalen. Wanneer je je hond of kant hebt meegenomen moet deze eenmaal aan boord in de verplichte ‘pet zone’ blijven. De pet zones zijn ingericht met ruime hokken in verschillende maten en er zijn eet en drinkbakjes aanwezig. Daarnaast kun je de pet zone altijd bezoeken, maar dit is alleen toegankelijk voor de eigenaars.

experience the passion

Ibiza and Formentera from the air

Coronamaatregelen

Net als in het vliegtuig is het op de boot verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast staat er overal ontsmettende handgel en wordt van je gevraagd om 1,5 afstand van elkaar te nemen. Bij aankomst op de boot moet je een document invullen en deze moet je bij het verlaten van de boot weer inleveren. In dit document moet je onder andere je naam, adres en waar je gaat verblijven invullen. Bij het verlaten van de boot moet wordt je temperatuur gecontroleerd.

Boottocht

Wat kun je allemaal verwachten op een boottocht? Het hangt natuurlijk af bij welke vaarmaatschappij jij je boottocht boekt, maar bij bijna vrijwel alle boten kun je een self-service restaurant, een lobby, een buitendek, een zitgedeelte, een receptie, toiletten, een ‘pet zone’, een bar en een aantal kajuiten. Bij de wat luxere boten vind je ook een zwembad op het dek en een bioscoop voor de kids.

Een onvergetelijke ervaring op zee!

Zeilen Ibiza

Meer informatie

Vaarmaatschappijen

Baleària

Baleària verbindt het vaste land van Spanje met de eilanden, Mallorca, Menorca, Formentera en natuurlijk Ibiza! De maatschappij voert jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen passagiers naar de eilanden of het vaste land. Welke route u ook kiest, Baleària zorgt voor een comfortabele reis, die u en uw voertuig met gemakt van het de ene plek naar de andere plek brengt. Beleària vaart vanuit Barcelona, Valencia en Denia. Voor meer informatie check de website van Baleària.

Trasmediterranea

Transmediterranea verbindt net als Baleària het vaste land van Spanje met de Spaanse schiereilanden. Deze maatschappij is de grootste van Spanje en behoort tevens tot de grootste maatschappijen van Europa. Voor korte overtochten gebruikt Transmediterranea high speed vaartuigen. De veerboten bieden veel comfort, en bestaan uit stijlvolle en modere vaartuigen met een luxueze inrichting. Trasmediterranea vaart vanuit Barcelona en Valencia. Voor meer informatie check de website van Tranmediterranea.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don