Eiland ontdekken

Eiland ontdekken op Ibiza

Eiland ontdekken op Ibiza

Ontdek de diversiteit aan activiteiten op Ibiza! Met zoveel opties kan het lastig zijn om te kiezen. Daarom bieden wij graag informatie over de verschillende mogelijkheden, zodat je snel kunt bepalen wat bij jou past. Of je nu wilt genieten van avontuurlijke watersporten, ontspannen op het strand, culturele bezienswaardigheden wilt verkennen of het bruisende nachtleven wilt ervaren, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Wij presenteren populaire attracties, excursies en evenementen, zodat je jouw verblijf op Ibiza onvergetelijk kunt maken met activiteiten die aansluiten bij jouw interesses.

Ibiza Horse Valley

Er is geen betere manier om Ibiza te verkennen en de prachtige natuur te ontdekken dan te paard. Dit is mogelijk in het Noorden van Ibiza bij Ibiza Horse Valley.

Je hebt de keuze uit verschillende tochten, vanaf 2 uur tot een hele dag. Bij de lange tochten wordt er uiteraard een lunch verzorgt en daarnaast kun je ook nog kiezen uit andere activiteiten, zoals yoga, spa of een privé boot tour maken.

Stonehenge

In het zuiden van Ibiza vind je een prachtig openlucht klif monument dat door de lokale bevolking Stonehenge wordt genoemd. Een halve cirkel van 13 basaltkolommen, gemaakt door de Australische kunstenaar Andrew Rogers en in opdracht van de oprichter van Cirque du Soleil, Guy Laliberté. De werkelijke naam van het kunstwerk is “Time and Space”. Stonehenge staat op een rotsachtige plek, op 10 minuten lopen ten zuiden van Cala Codolar langs een onverhard zandpad.

Als je Stonehenge te voet nadert, passeer je een paar oude houten deuren, die ook door de kunstenaar zijn opgetrokken. Een van de deuren is ingelegd met inscripties in het Arabisch en samen vormt het paar een perfecte omlijsting van het eiland Es Vedrà.

Atlantis

Aan de westkust ligt de Lost City of Atlantis, een afgelegen en mystieke plek die wordt beschouwd als de parel van Ibiza. Atlantis is een betoverende en magische plek tegenover het rotsachtige eilandje Es Vedrà en wordt omgeven door een adembenemend landschap.

De oorspronkelijke naam van deze verborgen schat is Sa Pedrera, maar werd door hippies uit het decennium van de jaren 50 en 60 benoemd onder de naam Atlantis. Ze maakten Atlantis een plaats van aanbidding en rust. Tegenwoordig is Atlantis een prachtige baai waar nudisme meestal wordt beoefend vanwege de afgelegen ligging en invloed van hippies.

Veel van de magie van Atlantis is te danken aan de opvallende rotsformaties. Het gebied werd ooit gebruikt als een steengroeve om de stenen te bewerken om de muren van Dalt Vila te bouwen. De groeven in de rots hebben ook gaten gecreëerd onder de zeespiegel, die gevuld zijn met water uit regen en golven die natuurlijke zwembaden vormen.

Kunstenaars hebben hun sporen achtergelaten door buitengewone gezichten, draken, vredesoproepen en andere symbolische beelden in de rotsachtige kliffen te snijden. Er is zelfs een hippy grot die de gebruikelijke ontmoetingsplek is voor hippies.

Om de Lost City of Atlantis te bereiken, neem je de weg naar Es Cubells en sla je af richting Cala d’Hort. Voordat je het strand bereikt, ga je linksaf een onverharde weg op. Vervolgens kom je bij een klein parkeerterrein, waar je de auto kunt parkeren en te voet verder kunt gaan. Eén pad leidt naar Torre des Savinar en het andere pad loopt naar Atlantis. Het is een lange, steile wandeling om Atlantis te bereiken en je kunt gemakkelijk verdwalen omdat er geen bordjes zijn.

Sa Figuera Borda

Sa Figuera Borda is een van de meest verrassende plekken tijdens het varen langs de westkust van Ibiza. Op korte afstand van Platges de Comte, richting het zuiden, verschijnt plotseling een groot gat in de rotswand dat 2 baaien verbindt. Binnenin zijn een stel vissershutten verzameld.

Om naar Sa Figuera Borda te gaan, moet je naar Platges de Comte. Vlak voor de bocht is er een pad naar links en draai dan de grote parkeerplaats op. Je moet het pad ongeveer 400 meter volgen, totdat je een huis aan de rechterkant ziet en een pad dat links verder loopt. Neem die weg en 100 meter verderop vind je een elektrisch servicehuis in het midden van het veld. 250 meter verder van het huis, net naar het zuiden, vind je Sa Figuera Borda. Er is een trap die van boven afdaalt naar beneden in de holte van de klif.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don