Hippymarkten

Hippiemarkten ontdekken op Ibiza

Hippiemarkten ontdekken op Ibiza

Welkom in de betoverende wereld van de hippie markten op Ibiza. Bezoek de levendige markten en dompel je onder in de bohemien sfeer van het eiland. Struin langs kleurrijke kraampjes gevuld met unieke handgemaakte kleding, sieraden en kunstwerken. Geniet van de vrolijke muziek en laat je verrassen door de heerlijke geuren van exotisch eten. Verlies jezelf in de magie van de markten en ontmoet creatieve geesten uit de hele wereld. Ontdek unieke schatten en neem een stukje Ibiza met je mee naar huis. De hippie markten op Ibiza zijn een must-visit voor liefhebbers van authenticiteit en vrije geesten.

Hippy Market Punta Arabi

Punta Arabi is de oudste hippy market van Ibiza, de markt bestaat dan ook al sinds 1973.

De markt heeft zo’n 400 tot 500 kraampjes met een divers aanbod, dat maakt Punta Arabi de grootste markt van Ibiza. Er zijn openbare parkeerplaatsen en privé parkeerplaatsen (tegen betaling) waar geparkeerd kan worden.

Punta Arabi vind je in Es Canar en is elke woensdag open vanaf 10:00 uur tot 19:00.

Hippy Market Las Dalias

Las Dalias is een van de grotere en bekendste hippie markten van Ibiza. Op Valentijnsdag in 1985 is de markt ontstaan met vijf kraampjes en een aantal bezoekers. Inmiddels is de markt uitgegroeid tot ongeveer 200 kraampjes en op sommige zaterdagen in de zomermaanden kunnen er wel 20.000 bezoekers komen.

Las Dalias is veel meer dan alleen een markt, je kunt er ook heerlijke gerechten, cocktails en livemuziek vinden. Naast de markt is een parkeerterrein waar je voor een paar euro je auto kunt parkeren. Van juni tot september zijn er ook night markets, wat zeker de moeite waard is om naar toe te gaan!

Las Dalias vind je in Sant Carles en is elke zaterdag en zondag open vanaf 10:00 uur tot 19:00. En iedere zondag, maandag en dinsdagavond Night market 18:00 uur tot 24:00 uur

Ecomarkt in San José

Ecomarkt San José is een markt met tradities, daarom wil de gemeente door middel van deze markt de tradities van Ibiza promoten. De markt bestaat uit ongeveer 20 kraampjes, een aantal verkopen ecologische producten van het eiland zoals fruit en groente. Waar de andere kraampjes dan weer zelfgemaakt handwerk verkopen zoals schilderijen en beeldhouwwerken.

Er zijn ook leuke workshops waar je op een traditionele manier dingen kan leren zoals brood bakken en kruiden kweken.

Ecomarkt San José vind je in het centrum van het dorpje San José, tegenover het stadhuis, en is vanaf midden juni tot eind oktober elke zaterdag open vanaf 10:00 uur tot 16:00.

Sant Jordi Vlooienmarkt

Voor een echte Ibenco vlooienmarkt ga je natuurlijk naar Sant Jordi. De markt is nog niet zo bekend bij toeristen, maar zeker het bezoeken waard als je van tweedehands rommelmarktjes houdt. Hier staan veel locals met een divers aanbod zoals: tweedehands boeken, kleding, sieraden, enzovoorts. Je kan hier ook terecht voor een hapje en drankje onder het genot van livemuziek.

Sant Jordi Vlooienmarkt vind je op het terrein van de Sant Jordi Hipódromo (paardenrenbaan), en is elke zaterdag open vanaf 9:00 uur tot 15:00.

Mercat de Forada

De lokale productenmarkt in Forada, is opgezet door de Cooperativa Integral d’Eivissa samen met Casita Verde, om een selectie lokaal geteelde producten aan te bieden.

Je vindt er dan ook verschillende agrarische producten, waaronder groente en fruit, lokale wijnen en likeuren, vers brood en gebak, honing, jam en marmelade, natuurlijke medicijnen en kuren, plus een gevarieerd aanbod van kunstwerken van lokale kunstenaars.

Mercat de Forada vind je naast de beroemde kunstbar ‘Can Tixedo’ op de weg tussen San Rafael en Santa Ines, en is elke zaterdag open vanaf 10:00 uur tot 16:00.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don