Openbaar vervoer

Openbaar vervoer op Ibiza

Openbaar vervoer op Ibiza

Ontdek Ibiza gemakkelijk met het uitgebreide busnetwerk van ongeveer 40 buslijnen. De bussen rijden in het centrum van steden zoals Ibiza-stad en San Antonio, herkenbaar aan hun rood en gele kleuren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bieden ze betrouwbare vervoersmogelijkheden, zodat je de prachtige stranden, bruisende stadscentra en culturele bezienswaardigheden kunt verkennen. Geniet van het gemak en de charme van het eiland terwijl je ontspannen met de bus reist. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die de lokale cultuur wil ervaren, de bus op Ibiza is een handige optie om je te verplaatsen en het eiland te verkennen.

Bus

Prijzen voor de bus
Voor de bus betaal je niet voor een rit of traject aangezien de prijs verschilt per lijn, tijd en afstand. De prijzen variëren over het algemeen tussen de €2 en €4,50. Je kunt je ticket bij de buschauffeur kopen maar ook bij het kiosk naast de bushalte.

Tip:
Gebruik de gratis applicatie ‘Ibiza Bus’ (in het Engels) voor op je smartphone of tablet. Zonder internet te hoeven gebruiken, weet je binnen een paar seconden welke lijn je moet nemen en hoe laat de bus vertrekt. Erg handig voor wanneer je verdwaald bent, is dat op deze app je onder andere de dichtstbijzijnde busstop kunt vinden. Ook kan je in een oogopslag zien welke routes je kan nemen om bij één van de stranden uit te komen.

Taxi

Van de club naar je hotel, naar een dichtstbijzijnd dorpje reizen of gewoon naar het vliegveld. Dat gaat allemaal erg gemakkelijk met de taxi. Op Ibiza gaan de taxiritjes via het bedrijf Radiotaxi.

Prijzen voor de taxi
Het standaard starttarief bij Radiotaxi in Ibiza is € 3,25.
Het dagtarief geldt van 7:00 tot en met 21:00 en kost € 0,98 per kilometer.
Het nachttarief is iets duurder. Dit is € 1,20 per kilometer en geldt van 21:00 tot en met 7:00.
Op zaterdag vanaf 15:00 en op zondag geldt dit nachttarief ook.
Daarnaast betaal je op feestdagen ook het nachttarief.
Als je naar het vliegveld of de haven wil gaan, komt er een extra bedrag van    € 1,65 bij.

Tot slot is er ook een tarief voor het aantal minuten dat je vaststaat in het verkeer. Dit is allemaal vastgelegd door het bestuur van de Balearen, waar Ibiza onder valt. Een rit vanaf het vliegveld naar Ibiza-stad, zonder te hoeven wachten in het verkeer, kost met het dagtarief ongeveer  € 13,00.

Tip:

  • Als je een taxi aan wilt houden steek je gewoon je hand op. Let wel op of het licht groen is, dan is de taxi leeg.
  • Spreek je Spaans?
    Dan kun je bellen naar (0034) 071 39 84 83
Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don