Plaatsen

Plaatsen ontdekken op Ibiza

Plaatsen ontdekken op Ibiza

Ontdek de diverse locaties op Ibiza! Met zoveel keuzemogelijkheden helpen wij je graag met informatie over de verschillende plekken, zodat je snel kunt beslissen wat bij jou past. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, bruisende steden, schilderachtige dorpjes of adembenemende natuur, Ibiza heeft het allemaal. Wij presenteren je elke locatie op het eiland, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en volop kunt genieten van je tijd op dit betoverende eiland.

Eivissa (Ibiza-stad)

De hoofdstad van het eiland, Ibiza-Stad biedt tal van mogelijkheden. Je vindt er mooie bezienswaardigheden in Dalt Vila, winkels, strand en tal van uitgaansmogelijkheden.

Ibiza-Stad is de grootste stad van het eiland en tevens is het één van de mooiste, zo niet dé mooiste stad van het eiland. De stad is op te delen in verschillende wijken, waaronder de Dalt Vila, de oude bovenstad, Sa Penya, het oude vissersgedeelte, La Marina, het havengebied, en de nieuwe stad.

In Dalt Vila zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vinden, waaronder de stadsmuren, de stadspoort en de kathedraal.

Es Figueral

Het idyllische Es Figueral ligt aan een prachtige baai aan de noordoostkust van Ibiza. Het strand staat ook wel bekend als het strand van de vijgenbomen, vanwege de overvloed aan bomen in de omliggende velden. Uiteraard is het 350 meter lange strand de grote trekpleister. Het prachtige witte strand en het azuurblauwe water geven Es Figueral een tropisch tintje. Es Figueral is een echte familiebestemming, zowel voor jong als oud is hier veel te doen en te beleven.

Vlak voor de kust ligt het Tago Mago eiland. Dit privé eiland heeft een vogelreservaat en rondom het eiland liggen een aantal uitstekende duikstekken. De prachtige natuur in de omgeving van Es Figueral is ook populair onder wandelaars. De grillige kustlijn en de met naaldbomen begroeide heuvels herbergen enkele mooie wandelpaden.

Het strand heeft verschillende hotels, maar ook restaurants en winkels, en wordt geflankeerd in het noorden door een andere baai: s’Aigua Blanca, een van de meest bezochte nudistenhoeken van het eiland. Verder naar het zuiden, de prachtige baaien van Es Pou des Lleó en Cala Boix.

Santa Gertrudis

Santa Gertrudis de Fruitera is een dorp dat in het geografische hart van het eiland Ibiza ligt. Het dorp wordt gezien als het centrum voor foodies vanwege de vele restaurants en winkeltjes met biologische producten.

Santa Gertrudis, zoals Santa Gertrudis de Fruitera vaak kortweg genoemd wordt, is ook eigenlijk het culinaire hart van Ibiza. In en rondom Santa Gertrudis worden diverse biologische producten geteeld en verkocht. Het hart van Santa Gertrudis wordt gedomineerd door een aantal goede tot zeer goede restaurants. Deze zijn gelegen rondom de uit 1797 stammende kerk. De façade van de kerk heeft al meerdere aanpassingen ondergaan, net als de klokkentoren.

Tegen lunchtijd sluiten de meeste winkels hun deuren. Zowel locals als toeristen zitten dan vooral op de terrasjes van de restaurants.

Santa Gertrudis heeft de afgelopen decennia een groeispurt gehad die veroorzaakt is door de toestroom van buitenlanders. Fransen, Duitsers, Italianen en natuurlijk Nederlanders hebben in Santa Gertrudis hun nieuwe woonplaats gevonden. Dit zie je ook terug op de menukaarten van de restaurants. Behalve een aantal Spaanse klassiekers zie je redelijk veel buitenlandse lekkernijen op de kaart staan.

Sant Carles

In het gebied van Sant Carles vind je vele amandel-, vijgen- en johannesbroodbomen en in deze omgeving tref je vele prachtige landhuizen aan. Sant Carles de Peralta is een rustig dorp. Lokale bewoners (waaronder nog steeds hippies) en toeristen genieten hier van een hapje en een drankje en de relaxte sfeer van het dorp.

Kenmerkend gebouw in het hart van Sant Carles de Peralta is de uit 1785 stammende witte kerk. Naast de kerk vind je de wel bekende Bar Anita. Deze bar is een begrip op Ibiza. Het is nog steeds een plek waar hippies zich verzamelen, maar tegenwoordig zie je wel meer toeristen in de bar die op zoek zijn naar de echte hippies. De meeste overgebleven hippies zijn overdag actief op andere (hippie)markten op het eiland.

Aan de rand van het dorp wordt de Hippiemarkt Las Dalias gehouden. Het hele jaar door kun je op zaterdag (en in het hoogseizoen op maandagavond) deze hippiemarkt bezoeken. Deze druk bezochte hippiemarkt, die veelal gezien wordt als dé hippiemarkt van het eiland, trekt duizenden bezoekers. Las Dalias ligt niet in het centrum van het dorp, maar wordt gehouden iets ten zuiden van Sant Carles de Peralta. Op die dagen is er parkeergelegenheid tegen betaling op een van de parkeerterreinen die zich rondom Las Dalias bevinden. Hoewel de hippiemarkt niet de oudste van Ibiza is, wordt deze nog wel als de meest authentieke van het eiland gezien. Dat komt omdat Sant Carles de Peralta al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw de plek is waar hippies en alternatieve mensen neerstreken. In de omgeving zijn enkele mooie stranden, zoals Cala LLenya, Cala Mastella of Cala Nova.

Jesús

Deze stad, die zeer dicht bij de stad Eivissa ligt, heeft een van de oudste kerken op het eiland. Er wordt aangenomen dat deze kerk in 1498 is gebouwd door de Franciscanen, maar in 1580 werd gegeven aan de Dominicanen, die zeven jaar later moesten schuilen voor de piraten binnen het ommuurde van Dalt Vila.

Jesús heeft ook een flink aantal leuke restaurants en kleine winkels en het ligt in de buurt van de stranden Estanyol en Talamanca.

Cala Llonga

Dit mooie familiestrand biedt is een van de bekendste toeristische gebieden van het eiland. Het heeft tal van hotels en diensten, evenals een groot aanbad qua activiteiten en sporten. Het strand is erg rustig, met helder zand en valt op door zijn langwerpige vorm, die doet denken aan een klein estuarium.

Vlakbij is de enige golfbaan op Ibiza, de Club Roca Llisa, met 27 holes, evenals de stranden van Cala Olivera en Es Sòl d’en Serrà, met kiezels

Vanaf Cala Llonga is er ook de mogelijkheid om de watertaxi te pakken richting Ibiza stad, Formentera, Cala Pada, Es Canar en Es Figueral.

Es Canar

De badplaats Es Canar (ook wel geschreven als Es Canyar) ligt in het noordoosten van Ibiza, het dorp is in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstaan.

Het strand van Es Canar is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters rond Santa Eulària. Het biedt meerdere recreatieve activiteiten en watersporten, maar ook winkels, terrasjes en restaurants. Van het strand, het witte zand en met een kleine haven van vissersboten en kleine boten vertrekken boten naar Santa Eulària, Cala Llonga en de hoofdstad.

Es Canar is vooral bekend vanwege de wekelijks hippiemarkt Punta Arabi, die hier van april tot oktober iedere woensdag gehouden wordt.

San Agustí

Sant Agustí is een van de best bewaarde dorpen op het eiland. Geen enkel element lijkt te ontbreken met de eenvoudige en mooie architectuur van het kleine dorp, met het parochiehuis achter in de kerk, de stenen toren aan de achterkant en de boerenhuizen rondom het plein. Vanaf de heuvel kunt u de omliggende velden zien, beroemd om hun wijnstokken die een zelfgemaakte en fruitige rode wijn van uitstekende kwaliteit produceren. In de omgeving zijn er ook veel mooie stranden, zoals Platges de Comte of Cala Bassa.

Sant Jordi

Sant Jordi is de dichtstbijzijnde stad vanaf de luchthaven. Het ligt zeer dicht bij het toeristische centrum van Platja d’en Bossa en Ibiza-stad. Het is essentieel om zijn majestueuze versterkte kerk te bezoeken, omringd door een patio vol met bloemen en palmbomen.

De kerk werd gebouwd omdat dit een wens was van de arbeider die werkzaam waren op de zoutvlaktes van Ses Salines. Hoogstwaarschijnlijk was de kerk in 1577 helemaal klaar. Mensen uit de omgeving verstopten zich daar ook toen ze werden de aanvallen van de filibusters. De zijkapellen werden gebouwd in de achttiende eeuw, toen bescherming van de dorpelingen niet langer nodig was.

Als je bij Sant Jordi oversteekt, op de weg naar het vliegveld tref je daar een renbaan aan. Daar wordt op zaterdag een populaire markt gehouden, met tweedehands items en wat kunstnijverheid en kleding. Het dorp heeft ook diverse restaurants en winkels, en ligt vlakbij het natuurpark van Ses Salines waar vele mooie stranden zijn, zoals Es Codolar, Sa Sal Rossa, Ses Salines en Es Cavallet.

s’Argamassa

Het strand van s’Argamassa ligt op een paar minuten rijden van Santa Eulària, naast Es Ni Niu Blau en Cala Pada. Het is een kleine zanderige baai, en wordt veel bezocht door families en door gasten van nabijgelegen hotels. Het gebied heeft ook een klein toeristisch centrum rond een hoofdstraat, waar je bedrijven, restaurants en cafés kunt vinden, evenals hotels en appartementen.

Heel dicht bij de baai is er een stenen muur met een kanaal voor watertransport. Het is 425 meter lang en archeologen beweren dat het deel zou kunnen uitmaken van industriële faciliteiten voor het zouten van vis (eeuwen I en II AD), waar de ‘garum’ werd uitgewerkt, een zeer gewaardeerd door de navigators van de oudheid in de Middellandse Zee

Over de lengte van de baai zijn er een paar bars en eetgelegenheden waar u tevens kunt relaxen tijdens de lunch. Een echte aanrader is de fab paella bij bar Cesar’s! Een typisch Spaans gerecht, die u kunt bestellen met vis, maar ook met kip of vegetarisch.

S’Argamassa beach is goed bereikbaar per auto, fiets of bus vanuit Santa Eulalia of Es Cana. Deze kleine stadjes liggen op slechts twee kilometer afstand van het strand van S’Argamassa. Als alternatief zou u een wandeling langs de kust kunnen maken. Dat is overigens geen slecht idee, aangezien parkeren niet erg ideaal is bij het S’Argamassa strand. Parkeren kan wel goed bij het nabij gelegen Hotel parkings.

Sant Josep

Sant Josep ligt ten zuiden van het eiland en is de grootste gemeente van Ibiza. Gemeente is in tweeën verdeelt, aan de oost kant Platja d’en Bossa (met de gemeente Eivissa) en ten westen, de baai van Sant Antoni. Naast de stad die zijn naam van de gemeente heeft, integreert het de parochies Sant Jordi, Sant Agustí en es Cubells, alle pittoreske dorpjes met prachtige kerken en een vredige sfeer.
De gemeente heeft ongeveer 80 kilometer van de kust, die, naast belangrijke toeristische centra, de thuisbasis van enkele van de mooiste baaien van de kust pitiuso, es Cavallet, Ses Salines, Cala Jondal, Cala d’Hort, Cala Carbó, Cala Vedella, Cala Tarida o Platges de Comte ook verborgen vissers baaien, como Porroig, es Xarco, sa Caleta, Cala Llentrisca o Cala Corral.

De kust is ook bezaaid met mooie rotsen en eilandjes, zoals Es Vedrà, is Vedranell, sa Conillera, S’Esparta, s’Illa des Bosc of Bledes landen, die de horizon van het land regeren. Het landschap is erg mooi, vooral in de twee beschermde natuurgebieden, de natuurparken van Ses Salines en het natuurreservaat d’es Vedrà, is Vedranell en de eilandjes van Poniente waarin de natuur in zijn puurste staat wordt gehouden.

De stad biedt zeer aantrekkelijke routes, en heeft een aantal indrukwekkende piratentorens, zoals de Pirate in Cala d’Hort, het d’en Rovira in Platges de Comte des Carregador.

De hoogste berg van het eiland, sa Talaia, 475 meter hoog, bevindt zich in het centrum van de gemeente en vanaf daar heeft u een van de beste uitzichten op het eiland zien.

Sant Josep heeft ook belangrijke archeologische plekken, zoals de Fenicische stad sa Caleta (7e eeuw v. Chr.), deze staat op de Werelderfgoedlijst staat en werd gesticht door de eerste beschavingen van het eiland, of de Punisch-Romeinse nederzetting Ses Landen van Cala d’Hort.

Portinatx

In het uiterste noorden van Ibiza ligt Portinatx, een badplaats die volledig bestaat uit hotels, appartementencomplexen, restaurants, cafés en souvenirwinkels.

De badplaats Portinatx is vooral populair bij families en veel Duitse en Engelse toeristen brengen hier hun vakantie door. ’s Avonds is er in de badplaats genoeg te beleven. Je vindt in Portinatx vele restaurants, bars en cafés, waaronder Engelse pubs en Music bars. In sommige bars worden quizavonden georganiseerd. Portinatx heeft haar populariteit ongetwijfeld te danken aan de stranden en de schoonheid van de baai.

In de baai van Portinatx met kristalhelder water liggen drie stranden, S’Arenal Gran, S’Arenal Petit en Playa Porto.

Het grootste strand, S’Arenal Gran ligt centraal in de plaats. S’Arenal Petit, dat kleiner is en daardoor wat vriendelijker ligt net ten westen van S’Arenal Gran, aan de andere kant van de rosten.
Helemaal aan de oostkant van de plaats in een diepe inham ligt het kleine strand Playa Porto dat omgeven wordt door rotsachtige heuvels met pijnbomen. Het strand is klein, maar u zult hier genieten van de prachtige omgeving.
Het water in Portinatx is erg ondiep en daardoor veilig voor kinderen. Bovendien wordt in het hoogseizoen het strand bewaakt door strandwachters. Op de stranden kunt u parasols en ligbedden, maar ook waterfietsen huren.

Een aanrader is om te snorkelen in de baai van Portinatx, want hier zijn mooie koralen en kleurrijke vissen te bewonderen.

Sa Penya

Sa Penya is de oude visserswijk van de stad die tussen de Dalt Vila en de haven in ligt.

Dit is het oudste gedeelte van de stad buiten de stadsmuren van Dalt Vila en in een gedeelte van de wijk wonen de armste inwoners van Ibiza-Stad. De wijk wordt geteisterd door sociale problemen en ’s avonds en ’s nachts doet u er goed aan u te beperken tot de drukke straten rond de uitgaansgelegenheden.

Sa Penya vormt het middelpunt van het nachtleven van Ibiza-Stad. ’s Avonds loopt de wijk vol met toeristen die komen voor een leuke avond en nacht in één van de vele cafés, bars en clubs.

Sa Penya staat tevens bekend om de vele homoclubs in de Carrer de la Verge. Dit is waarschijnlijk de meest opzienbarende straat van Ibiza. De smalle straat is ’s avonds volgepakt met feestgangers, die een bezoek komen brengen aan de SM bars en dragshows. De straatparades met dragqueens, dansers en promotors, die u beslist een keer moet meemaken, eindigen vaak hier of in één van de omliggende straten.

Behalve de vele uitgaansgelegenheden telt Sa Penya veel winkels en op de Carrer d’Enmig is een hippiemarkt waar u van alles en nog wat kunt kopen.

Sant Miquel

Aan de noordkust van Ibiza ligt de badplaats Port Sant Miquel de Balansat. Het is een kleine badplaats die vooral populair is bij gezinnen.

Port Sant Miquel is een kleine, relatief rustige badplaats die op enige afstand ligt van de grote, populaire vakantieoorden van Ibiza. De plaats ligt in een mooie baai die omgeven wordt door kliffen. Hierdoor ligt het strand zeer beschermd en is het veilig zwemmen in het water. Het strand is breed en loopt langzaam af in zee en is daarom zeer geschikt voor kleine kinderen.

In Port Sant Miquel zijn veel watersportmogelijkheden. Zo is er een zeilschool in de plaats gevestigd en ook kun je windsurfen, waterskiën, waterfietsen en duiken. In de plaats zijn enkele restaurants en bars te vinden. Absolute aanrader is Port Balansat, volgens velen één van de beste visrestaurants van Ibiza. Behalve souvenirswinkels zult u weinig winkels aantreffen.

Op ongeveer 4 km landinwaarts van Port Sant Miquel ligt Sant Miquel de Balansat. In vroegere tijden hadden landinwaarts gelegen dorpen aan de kust een bijbehorend vissersdorp of haven. In Sant Miquel staat een zeer mooie 16de -eeuwse vestingkerk. De kerk staat op een heuvel en werd gebruikt ter bescherming voor de aanvallen van piraten. In de kerk zijn mooie muurschilderingen te zien. In het hoogseizoen vindt op donderdagavond een muziek- en dansshow plaats in het dorp. Een lokale folkoregroep geeft dan een dansoptreden, waarbij zij worden begeleid door musici die traditionele instrumenten bespelen.

Op donderdag is tevens een markt in het dorp, waar alleen lokale producten verkocht worden, waaronder veel handgemaakte voorwerpen. In het dorp vindt u enkele bars, waar u onder andere traditionele tapas kunt nuttigen.

Sant Joan

De gemeente Sant Joan, ten noorden van het eiland, is het minst bewoond van Ibiza met een bewoners aantal van ongeveer 4.500 mensen. Dit gebied heeft een uitgebreide ongerepte bossen en opmerkelijke landelijke extensies. De gemeente bestaat uit vier parochies: Sant Joan, Sant Miquel, Sant Vicent en Sant Llorenç. Dit zijn kleine steden waar voornamelijk mensen wonen die geen locals zijn en hun toevlucht hebben gezocht in het meer landelijke Ibiza. Het biedt ook geweldig excursies, zoals een bezoek aan de piraten toren Balanzat, en de nabijgelegen grotten d’en Marçà of de grot Culleram.

De kust heeft veel kliffen, slechts onderbroken door een aantal charmante baaien, zoals Benirràs, beroemd om zijn hippie sfeer en percussionisten, Es Caló des Multons, Cala Xarraca, Es Caló d’en Serra of Cala de Sant Vicent.

De gemeente heeft ook een aantal toeristische plekken, zoals Port de Sant Miquel of Portinatx.

Es Cubells

Es Cubells, een van de kleinste dorpen op het eiland, met een stedelijke kern gevormd door de kerk en twee bars. Het heeft wel zijn charme, omdat het aan de rand van een enorme klif is gevestigd. De bewoners, zoals op het grootste deel van het eiland, wonen verspreid over het platteland.

De kerk, klein, witgekalkt en met steunpilaren aan de zijkanten, werd ingehuldigd in 1864 en kon worden gebouwd dankzij de toegiften van de gelovige Francesc Palau, die een belangrijke rol in de geschiedenis van het eiland heeft gespeeld, en lange perioden heeft doorgebracht op het eilandje bij es Vedrà. Er is een standbeeld van hem gevestigd naast de kerk.

Onder de kliffen van Es Cubells en in de omgeving zijn er prachtige vis restaurants, zoals Ses Boques, Cala Llentrisca, Es Torrent of Porroig. De stad is bovendien een goed startpunt om het natuurpark van Cala d’Hort te bezoeken.

Sant Llorenc

Een van de beste voorbeelden van traditionele Ibiza-architectuur is te zien in het oude centrum van Balàfia. Het ligt op een paar meter van het centrum van Sant Llorenç en het is slecht enkele minuten lopen. Sommige torens en huizen hebben witte kruisen geschilderd op de gevel, een ritueel dat deze huizen zogenaamd beschermde tegen elke aanval van de piraten.

Sant Llorenç is een klein stadje met veel geschiedenis, omgeven door platteland. Zoals in alle steden draait alles om de kerk, die wordt gekenmerkt door het hebben van een enkele boog bij de ingang, zoals de nabijgelegen kerk van Santa Gertrudis.

Sant Mateu

Sant Mateu is een gezellig stadje dat een oude traditie van liefde voor de wijn heeft ontwikkeld. In de maand december wordt hier ook het wijnfeest gevierd, tijdens deze viering komen honderden mensen samen om diverse wijn van het eiland te proeven. Het centrum van de stad heeft een kerk, een bar, een kerkhof en slechts enkele huizen.

In dit landelijke gebied tref je Buscastell aan, een gebied waar je de smaak van het platteland van Pitiuso kunt opsnuiven. Hier tref je de grootste wijnbouwgewas op het eiland aan.

Santa Agnes

Wanneer je op zoek bent naar een charmant en rustig dorpje, dan ben je in Santa Agnes de Corona aan het juiste adres. Dit dorpje ligt midden in het platteland, ver weg van alle toeristische plaatsen van Ibiza. Santa Agnes de Corona staat vooral bekend om haar vele amandelbomen. Wanneer je het dorp in de maanden januari en februari bezoekt, kun je genieten van het magische uitzicht dat de vele honderden bloeiende amandelbomen oplevert.

Maak een heerlijke wandeling door het authentieke dorpje en ontspan terwijl je de witte huisjes, de kerk uit 1812 en de vele velden vol amandel-, sinaasappel en citroenbomen bewondert. Wanneer je tijdens je wandeling een wit met rood huisje en een auto in precies dezelfde kleur rood tegenkomt, dan heb je de traditionele schoenmaker van het eiland gevonden; Cas Sabater. Als zijn auto voor de deur staat is hij aanwezig om schoenen te repareren.

Sant Rafel

Vlakbij Sant Antoni ligt het dorpje Sant Rafel de Sa Creu. Dit kleine dorpje staat bekend om haar vele goede restaurants en bars. Je vindt hier vele pottenbakkers.

Sant Rafel de Sa Creu is dan ook als enige plaats op Ibiza uitgeroepen tot plaats van artistiek belang. De keramieke stukken worden nog steeds op traditionele wijze gemaakt. Een mooie souvenir!

In het centrum staat verder een prachtige witte kerk uit de 18e eeuw. Vanaf het pleintje waar de kerk zich ook bevindt heb je een geweldig uitzicht over Eivissa.

Sant Antonio

Sant Antoni de Portmany is uitgegroeid tot een stad die steeds meer toeristen aantrekt. Onder de veelal Britse toeristen zijn veel jongeren te bespeuren die aangetrokken worden door de vele clubs en andere horeca gelegenheden.

Verwacht hier niet veel historische bezienswaardigheden. Behalve de veertiende eeuwse kerk van San Antonio aan de Plaça de s’Església zijn er nog enkele oude grotten en ‘het ei van Columbus’ te bezoeken en dan houdt het ver op. Een leuke tip is om de zon onder te zien gaan bij het beroemde Café del Mar of andere plekken aan het strand. Elke avond opnieuw is dit een zeer gezellig gebeuren, waarbij de sfeer bijzonder te noemen is.

Kenmerkend aan Sant Antoni is haar aantrekkelijke wandelboulevard Passeig de Ses Fonts (door de Ibicencos ook Paseo Maritimo genoemd). Deze promenade is gelegen tussen de hotels en de haven. Je hebt er dus een mooi uitzicht op het water en de vele jachten en vissersbootjes. Geniet van een wandeling langs de Sant Antoni baai en stop voor een drankje of een hapje in een van de naastliggende restaurants. Ook zijn er ’s zomers vaak gratis concerten, een marktje en activiteiten langs de boulevard.

De meeste grote clubs bevinden zich in de straat Calle Santa Agnès. Wanneer je op zoekt bent naar vers fruit, vis en andere etenswaren, dan kan je terecht bij de Mercat des Clot Mares. Deze overdekte markt staat vol met stalletjes met verse producten. De markt bevindt zich aan de straat Calle del Progrés en is van maandag tot en met zaterdag open in de ochtenden.

Playa d’en Bossa

Playa d’En Bossa is een zeer druk bezocht vakantieresort op slechts 5 km van Ibiza-Stad en ook op slechts circa 5 km van het vliegveld, waardoor regelmatig vliegtuigen laag over het resort komen vliegen.

Het strand van Playa d’En Bossa is het langste zandstrand van Ibiza, waarvan vooral het zuidelijke gedeelte populair is bij jongeren. Op en langs het strand vind je allerhande entertainment, van restaurants, bars en cafés tot kinderspeelplaatsen met trampolines en springkussens. Ook zijn op het strand diverse watersportfaciliteiten aanwezig.

Het zuidelijk gedeelte van het strand van Playa d’En Bossa is vooral bekend vanwege twee zeer populaire uitgaansgelegenheden die hier gevestigd zijn, namelijk Ushuaïa en Hïbiza. Overdag zijn er diverse beachclubs voor een dag vol zon, zee, strand, goede muziek en verfrissende drankjes. Ushuaïa behoort zonder enige twijfel tot de beste en drukst bezochte openlucht discotheken van de hele wereld.

Santa Eulalia

In het zuidoosten van Ibiza ligt de plaats Santa Eulària des Riu. Vanaf de luchthaven is het ongeveer twintig kilometer rijden. Santa Eulària des Riu staat bekend om zijn mooie stranden, veel privé villa’s, de hippie markten in de directe omgeving en een gezellig centrum. De gezelligheid centreert zich voornamelijk rondom de Rambla ‘Passeig de S’Alamera’ en de jachthaven ‘Port Esportiu de Santa Eulària’. Op de naastgelegen heuvel is de zestiende eeuwse kerk ‘Esglesia de Puig de Missa’ gelegen. Ook tref je er het etnografisch museum ‘Museo Etnològic de les Illes Pitiuses’ waar je meer te weten kunt komen over de cultuur en tradities van de Pitiusen eilanden.

De gemeente omvat andere pittoreske stadjes, zoals Sant Carles de Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera en Jesús, met witgekalkte kerken en een heerlijke landelijke omgeving, waar het meer stedelijke centrum van Puig d’en Valls zich bij voegt. De kust is vol met grote zandstranden, zoals Cala Llonga, Cala Nova, Cala Llenya of s’Aigua Blanca, evenals kleine visbaaien. De beroemdste straatmarkten op het eiland, Las Dalias en Es Canar, behoren ook tot Santa Eulària.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don