Wandelroutes

Wandelroutes ontdekken op Ibiza

Wandelroutes ontdekken op Ibiza

Ontdek de wandelroutes van het betoverende Ibiza. Van rustige kustpaden tot adembenemende bergpaden, er is voor elk wat wils. Verken de mediterrane flora en fauna, ontdek historische ruïnes en geniet van de pure rust van de natuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van een ontspannende wandeling, op Ibiza vind je diverse routes die je zullen verrassen en inspireren. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige eiland. Voel de magie van de natuur en laat je betoveren door de schoonheid van Ibiza. Wandelroutes wachten op jou om ontdekt te worden.

Van Cala Compte naar Cala Bassa

Ben je op zoek naar schitterende onontdekte stranden, dan is de route van Cala Compte naar Cala Bassa echt schitterend! Je vindt de stranden aan de westkust van Ibiza. Wandel vanaf de Sunset Ashram via de uitkijktoren Es Farralons langs tal van rotsachtige privé strandjes met prachtig, helder en azuurblauw water. Eindig je wandeltocht op één van de mooiste stranden van het eiland Cala Bassa en rust hier heerlijk uit na je wandeltocht.

Beklim de Sa Talaia

Beklim op Ibiza de hoogste berg van het eiland, de Sa Talaia. Je vindt de berg in het binnenland, in het zuidwesten van Ibiza. De wandeltocht begint bij de kerk van het dorp San Josep. Vanaf de kerk kun je door middel van een duidelijk gemarkeerd wandelpad je klim beginnen. Het is een hele klim en een goede conditie is zeker vereist. Maar ondanks de zware klim is het gedurende de wandeltocht genieten van de schitterende natuur! Wanneer je eenmaal de top van de berg hebt bereikt, heb je ook nog eens het mooiste uitzicht van het hele eiland!

Van Cala Llonga naar Cap de Llibrell

Aan de oostkust van Ibiza ligt het prachtige strand Cala Llonga. Vanaf de rechterkant van Cala Llonga kun je een prachtige route lopen naar de top van Cap de Llibrell. Het is een behoorlijk steile klim, maar eenmaal boven wordt je inzet beloond met een adembenemend mooi uitzicht. Op een zomerse dag kun je zelfs vanaf deze plek de zon onder zien gaan aan de westkust van het eiland.

Bezichtig de Es Vedrá & Es Vedranell

In het uiterste zuidwesten van het eiland vind je de rotseilanden Es Vedrá en Es Vedranell. Er gaan vele verhalen en mythes rond over deze twee eilanden. De bekendste mythe is die van Atlantis. Zo wordt er geloofd dat de twee eilanden mogelijke overblijfselen zijn van het verzonken land. Het mooiste uitzicht op de eilanden heb je vanaf de uitkijktoren Es Sivanar. Via een mooi wandelpad kun je gemakkelijk bij de uitkijktoren komen. Tijdens zonsondergang heb je vanaf de toren het mooiste uitzicht.

Van Portinatx naar Moscarter

Een mooie wandeltocht is die van Portinatx naar de vuurtoren van Moscarter. Het gebied, gelegen in het noorden van Ibiza, beschikt over goede wandelpaden met continu een schitterend uitzicht op zee. Onderweg kun je genieten van een gevarieerde natuur en zijn veel mooie stenen en kristallen te vinden.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don