Wateractiviteiten op Ibiza

Wateractiviteiten op Ibiza

Op Ibiza heb je ontzettend veel verschillende uit accomodaties, waardoor het vaak lastig is om een keuze te maken. Om het wat overzichtelijker te maken helpen we je graag met wat informatie over de verschillende mogelijkheden, zo weet je hopelijk snel wat wel en totaal niet bij je past.

Can Cala Llonga naar Cap de Llibrell

Aan de oostkust van Ibiza ligt het prachtige strand Cala Llonga. Vanaf de rechterkant van Cala Llonga kun je een prachtige route lopen naar de top van Cap de Llibrell. Het is een behoorlijk steile klim, maar eenmaal boven wordt je inzet beloond met een adembenemend mooi uitzicht. Op een zomerse dag kun je zelfs vanaf deze plek de zon onder zien gaan aan de westkust van het eiland.

Bezichtig de Es Vedrá & Es Vadranell

In het uiterste zuidwesten van het eiland vind je de rotseilanden Es Vedrá en Es Vedranell. Er gaan vele verhalen en mythes rond over deze twee eilanden. De bekendste mythe is die van Atlantis. Zo wordt er geloofd dat de twee eilanden mogelijke overblijfselen zijn van het verzonken land. Het mooiste uitzicht op de eilanden heb je vanaf de uitkijktoren Es Sivanar. Via een mooi wandelpad kun je gemakkelijk bij de uitkijktoren komen. Tijdens zonsondergang heb je vanaf de toren het mooiste uitzicht.

Van Portinatx naar Moscarter

Een mooie wandeltocht is die van Portinatx naar de vuurtoren van Moscarter. Het gebied, gelegen in het noorden van Ibiza, beschikt over goede wandelpaden met continu een schitterend uitzicht op zee. Onderweg kun je genieten van een gevarieerde natuur en zijn veel mooie stenen en kristallen te vinden.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don