Wateractiviteiten op Ibiza

Wateractiviteiten op Ibiza

Op Ibiza heb je ontzettend veel verschillende uit accomodaties, waardoor het vaak lastig is om een keuze te maken. Om het wat overzichtelijker te maken helpen we je graag met wat informatie over de verschillende mogelijkheden, zo weet je hopelijk snel wat wel en totaal niet bij je past.

Surf Lounge Ibiza

Even iets anders dan op het strand luieren en heb je altijd al eens willen leren surfen? Surflounge Ibiza ligt direct aan zee maar je start met oefenen op een “flowrider”, dit is een statische golf machine waarbij je al snel de eerste beginselen onder controle hebt. Er zijn verschillende tickets voor families en groepen beschikbaar, van jong (vanaf een lengte van 110 cm) tot oud. Met of zonder les erbij, net wat je wilt. Willen je kids dit alleen doen of gaat dit net een stapje te ver voor je? Geen probleem want er is ook een zwembad en een restaurant aanwezig waar je onder andere een lekkere cocktail kunt drinken. Vanuit een heerlijk relaxt bedje kun je een oogje in het zeil houden ;).

Naast leren surfen kun je er ook terecht om te jetskiën, Flyboarden, Duiken, Subben en heerlijke massages.

Waterpark Aquamar

Plezier voor het hele gezin of je vrienden groep in dit gave waterpark, met te gekke glijbanen zoals de Kamikaze en de Black Hole. Daarnaast is er ook genoeg te doen voor de allerkleinste (oa babybad). Je kan er heerlijk zonnen op de grasvelden, een lekker hapje eten in de restaurants en er is een leuke speeltuin aanwezig.

Je kan er goed parkeren en anders kan je bus nummer 14 pakken die om de 20 minuten rijdt.

Tarieven:  
Volwassenen: € 18
Kinderen: € 10

Openingstijden:
Begin juni t/m eind september vanaf 10 uur tot 17.30 uur en in het hoogseizoen tot 18 uur.

Can Cala Llonga naar Cap de Llibrell

Aan de oostkust van Ibiza ligt het prachtige strand Cala Llonga. Vanaf de rechterkant van Cala Llonga kun je een prachtige route lopen naar de top van Cap de Llibrell. Het is een behoorlijk steile klim, maar eenmaal boven wordt je inzet beloond met een adembenemend mooi uitzicht. Op een zomerse dag kun je zelfs vanaf deze plek de zon onder zien gaan aan de westkust van het eiland.

Bezichtig de Es Vedrá & Es Vadranell

In het uiterste zuidwesten van het eiland vind je de rotseilanden Es Vedrá en Es Vedranell. Er gaan vele verhalen en mythes rond over deze twee eilanden. De bekendste mythe is die van Atlantis. Zo wordt er geloofd dat de twee eilanden mogelijke overblijfselen zijn van het verzonken land. Het mooiste uitzicht op de eilanden heb je vanaf de uitkijktoren Es Sivanar. Via een mooi wandelpad kun je gemakkelijk bij de uitkijktoren komen. Tijdens zonsondergang heb je vanaf de toren het mooiste uitzicht.

Van Portinatx naar Moscarter

Een mooie wandeltocht is die van Portinatx naar de vuurtoren van Moscarter. Het gebied, gelegen in het noorden van Ibiza, beschikt over goede wandelpaden met continu een schitterend uitzicht op zee. Onderweg kun je genieten van een gevarieerde natuur en zijn veel mooie stenen en kristallen te vinden.

Cor en Don
Cor en Don
Cor en Don