Nestel jezelf in het paradijs van s’Argamassa Beach, een verborgen juweel op slechts enkele minuten rijden van Santa Eulària. Dit serene zandstrand wordt omarmd door helder turquoise water en omringd door een schilderachtig landschap. Ideaal voor gezinnen en gasten van nabijgelegen hotels, biedt s’Argamassa een onvergetelijke ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven.

Dit kustgebied, naast Es Ni Niu Blau en Cala Pada, is niet alleen een zonovergoten oase, maar ook doordrenkt van geschiedenis. Vlakbij bevindt zich een eeuwenoude stenen muur met een waterkanaal, vermoedelijk een deel van de historische viszouterijfaciliteiten uit de 1e en 2e eeuw na Christus. Hier werd de waardevolle ‘garum’ geproduceerd, een delicatesse die de antieke zeelieden in de Middellandse Zee begeerden.

Langs de baai floreren enkele charmante bars en eetgelegenheden, waar u zich kunt laven aan een heerlijke maaltijd. Voor een onvergetelijke culinaire ervaring raden we de befaamde paella bij bar Cesar’s aan. Dit traditionele Spaanse gerecht is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals vis, kip of zelfs vegetarisch.

Bereikbaarheid is geen enkel probleem: s’Argamassa Beach is gemakkelijk te bereiken per auto, fiets of bus vanuit Santa Eulalia of Es Cana. U kunt zelfs overwegen een schilderachtige kustwandeling te maken om optimaal van het prachtige landschap te genieten. Houd er rekening mee dat het parkeren bij het strand beperkt is, maar nabijgelegen hotelparkings bieden een handig alternatief.

Betreed s’Argamassa Beach en dompel jezelf onder in de serene atmosfeer, omringd door geschiedenis en adembenemende schoonheid. Een idyllische plek voor iedereen die verlangt naar een vredige ontsnapping en een diepgaande band met de prachtige Mallorcaanse kustlijn.